Gönüllere İnen Ses
30 Ramazan 1431
09 Eylül, 2010, 13:03:46 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Efendimiz (s.a.v.) 'in kabre düşen gözyaşları
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 515 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Efendimiz (s.a.v.) 'in kabre düşen gözyaşları  (Okunma Sayısı 515 defa)
17 Ekim, 2009, 17:42:46
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 31

Konu Sayısı: 1462 Mesaj Sayısı: 2459

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Efendimiz (s.a.v.) 'in kabre düşen gözyaşları

Rahman Rahim Allah'ın adı ile...
Alemlerin Rabbi Allah'a hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlıkta ve genişlikte.
Salat ve selam, Seyyidül-murselin Resulullah Efendimizin, aline ve ashabının üzerine olsun.

Fatıma binti Esed, Haşimoğulları kabilesinden olup Peygamberimizin amcası Ebu Talib'in zevcesidir. Kendisinin, gerek Ebu Talib'e ve gerek Peygamberimizle soyu Haşim'de birleşir (1)
Fatıma'nın; Talip, Akil, Cafer ve Ali adında dört oğlu ile Ümmehani (Hind), Cümane, Reyta ve Esma adında dört kızı vardı
Fatıma, ilk sıralarda Müslüman olmuş, Medine'ye Peygamberimizin yanına hicret etmişti. (2) Peygamberimiz, onu ziyaret eder, onun evinde kuşluk uykusu uyurdu.

Bu mübarek hanım varlığın nuruna şefkat kucağını açmış, kendi çocuklarından çok onu sevmişti. Hem o kadar Allah Rasülünü memnun etmişti ki, vefat ettiklerinde, onun kabrine bizzat indiler. Fâtıma Hatun vefat ettiği zaman Peygamber (s.a.v.) Efendimiziın gözlerinden yaşlar akmış; "Bugün annem vefat etti!" buyurup gömleğini ona kefen olarak sardırmış, cenaze namazını kıldırmış, gömüleceği kabrin içine inip yanının üzerine uzandıktan sonra onu indirtmişti. Genişletir gibi kabrin bir köşesine işaret ettiler ve kabrin içine upuzun yattılar. Sonra da, kabirden çıktılar. Mübarek gözleri inci taneleri gibi yaşlarla doluydu.

Bu göz yaşları kabrin içine de düşmüştü. Bu hali gören Hazreti Ömer dedi ki;

**"Ya Resulallah, şu kadına yaptığını gördüğüm şeyi, hiçbir kimseye yapmamıştın.(3) dedi.

O zaman buyurdular ki;

**( Ya Ömer) Ebu Talip'ten sonra bu kadıncağız kadar bana iyiliği dokunan bir kimse olmamıştır. Ona Cennet elbiselerinden giydirilsin diye gömleğimi kefen olarak giydirdim. Kabir hayatı kendisine mülayim ve kolay gelsin diye de kabirde yanına uzandım.
devamında:
-"Cebrail (AS), Yüce Rabbim tarafından, bu kadın Cennetliklerdendir, diye bana haber verdi! Yine bana Cebrail (a.s.) haber verdi ki: Yüce Allah, meleklerinden Yetmişbinine emretmiş ve onun cenaze namazını kılmışlardır" (4)

Peygamberimiz, Fatıma binti Esed için şöyle buyurdu:
-"0, benim annemdi! Kendi çocukları aç dururken, önce benim karnımı doyururdu. Kendi çocuklarının üstleri başlan tozlu topraklı dururken, o önce benim saçımı, başımı tarar ve gül yağlarıyla yağlardı. 0 benim annemdi!" dedi. (5)

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, Fatıma'yı (r.a.) hayırla yadettikten sonra şu duayı etmiştir:

"Allah, seni yarlığasın ve hayırla mükafatlandırsın!
Allah sana merhamet etsin Ey Annem!
Sen benim annemden sonra, annem idin!
Kendin aç durur, beni doyururdun!
Kendin çıplak durur beni giydirirdin!
En iyi nimetlerden kendi nefsini alıkoyar, bana tattırırdın! Bunu da ancak, Allah'ın rızası ve Ahiret yurdunu umarak yapardın
Allah ki, diritendir, öldürendir Hiç ölmeyen diridir o!
Ya Rabbim! Annem, Fatıma binti Esed'i af ve mağfiret et! O'na hüccet ve delilini anlat Girdiği yerini genişlet!
Benden önceki Peygamberlerinin hakkı için, duamı kabul buyur Ey Merhametlilerin en merhametlisi bulunan Allah!"

diye dua etti. (6)

1- İbn-i Sa'd, Tabakat, C8, Sh222
2 - Mus'abü'z- Zübeyri, Neseb-i Kureyş, Sh 40
3 - Hakim, Müstedrek, C3, Sh 108
4 - age
5 - Yakubi, Tarih, C2, Sh 14
6 - Kenzü'l- Ummal, C5, Sh 279-280

TIKLA İNDİR (Bu Unutulur mu?...)
Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için
Kayıt Olun veya Giriş Yapın
Sermayem Rahmetin, İlacım Cemalindir...
YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yârin kitâb-ı hüsnünün Hayrânı olmuştur gönül
Bülbül gibi gül yüzünün Nâlânı olmuştur gönül...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC