Gönüllere İnen Ses
2 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 23:51:16 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Şaban Ayının Fazileti
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 243 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Şaban Ayının Fazileti  (Okunma Sayısı 243 defa)
12 Temmuz, 2010, 15:15:02
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 35

Konu Sayısı: 1651 Mesaj Sayısı: 2996

Uyarı Puanı:
%0
« :»

ŞA‘BÂN AYININ FAZÎLETİ

Ebû Hüreyre (r.a.)’in bildirdiği hadîs-i şerîfte:
“Şa‘bân, Benim ayım, Receb Allâhü Te‘âlâ’nın ayı, Ramazân daBenim ümmetimin ayıdır. Şa‘bân günâhların keffâretayı, Ramazân ise, günâhların temizleyici ayıdır.” buyuruldu.

Yine buyuruldu ki:
“Şa‘bân, Receb ile Ramazân ayları arasında bir aydır. İnsanlar bundan gâfildir. Hâlbuki Şa‘bân’da kulların ameli, Allâhü Te‘âlâ’nın dergâhına çıkarılır. Ben, Şa‘bân’da oruçlu olduğum hâlde, amelimin çıkarılmasını arzû ederim.”

Enes bin Mâlik (r.a.)’in bildirdiği hadîs-i şerîfte:
“Receb ayının diğer aylara olan üstünlüğü, Kur’ân-ı Kerîm’in diğer kitâblar üzerine olan üstünlüğü gibidir.Şa‘bân ayının diğer aylardan üstünlüğü, Benim, diğer peygamberlerden üstünlüğüm gibidir. Ramazân’ın diğer aylardan üstünlüğü, Allâhü Te‘âlâ’nın yaratıklarına olan üstünlüğü gibidir.” buyuruldu.

Hz. Âişe (r.anhâ)’nın bildirdiği hadîs-i şerîfte:
“Yâ Âişe, bir sene içerisinde ölecek olan kimselerin isimleri Şa‘bân’da özel defterinden silinip Azrâil (a.s.)’a teslim edilir. Binâenaleyh oruçlu olduğum hâlde ismimin defterden silinip diğer deftere nakledilmesini arzû ederim; bu sebebden dolayı Şa‘bân ayına muhabbet ederim.” buyuruldu.

Enes bin Mâlik (r.a.) der ki:
“Resûlullâh (s.a.v.)’in ashâb-ı kirâmı, Şa‘bân ayının hilâlini görünce, Mushâf-ışerîf üzerine kapanıp Kur’ân-ı Kerîm okumağa devâm ederlerdi. Müslümânlar bu ayda mallarının zekâtını çıkarıp Ramazân-ı şerîfte oruç tutacaklara kuvvet ve kudret bahşetmek için fakîr, miskin ve zaîflere verirlerdi.”

Ecel ve rızıkları ve o yıl hacca gideceklerin yazıldığı Berât gecesi Şa‘bân-ı şerîfin on beşinci gecesidir.

(Hz. Gavs-ı A’zam Seyyid Abdülkâdir-i Geylânî (k.s.), Ğunyetü’t Tâlibîn, 289. s.)

Sermayem Rahmetin, İlacım Cemalindir...
YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yârin kitâb-ı hüsnünün Hayrânı olmuştur gönül
Bülbül gibi gül yüzünün Nâlânı olmuştur gönül...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC