Gönüllere İnen Ses
2 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 23:43:25 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Hz. Bilâl (r.a)'ın Rüyâsı
Cevap SayisiCevap Sayisi: 3 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 610 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hz. Bilâl (r.a)'ın Rüyâsı  (Okunma Sayısı 610 defa)
27 Mart, 2010, 16:29:33
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 35

Konu Sayısı: 1651 Mesaj Sayısı: 2996

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Hz. Bilâl (r.a)'ın Rüyâsı

Hz. Ömer (r.a.) Beytü’l-makdis’i fethettikten sonra yola çıkıp Câbiye’ye varınca Bilâl (r.a.) ondan Şam’da kalmasına müsâade etmesini istedi. O da bunu kabûl etti.

Ebü’d-Derdâ (r.a.) der ki: Resûlullâh (s.a.v.)’in bizi bir­birimize kardeş yaptığı Ebû Ruveyha, Havlân’da bir eve misâfir olarak konakladı. O ve kardeşi Havlân’dan bir topluluğa gittiler. Onlara “Sizden evlenmek için eş istemeye geldik. Bizler bir zamanlar kâfirdik. Yüce Allâh bize hidâyet etti. Köle idik, Allâh bizi âzâd etti. Fakirdik, Yüce Allâh bizi zengin etti. Eğer bizi evlendirirseniz Allâh’a hamdedeceğiz. İsteğimize olumsuz cevâb verirseniz Allâh’tan başka hiç kimsenin gücü ve kuvveti yoktur diyeceğiz.” Bunun üzerine Havlânlılar onları evlendirdi.

Şam’da ikâmet eden Bilâl (r.a.), bir gün rü‘yâsında Re­sûlullâh (s.a.v.)’i gördü.
Resûlullâh (s.a.v.) ona “Bu ne sevgisizlik yâ Bilâl! Beni ziyâret etme zamanın gelmedi mi?” dedi. Bilâl (r.a.) üzüntü içinde, korkarak ve titreyerek uyandı. Hayvanına binerek Medîne’nin yolunu tuttu.

Resûlullâh (s.a.v.)’in kabrine gelince, orada ağlamaya, mezarına yüz sürmeye, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r.a.)’ya yönelerek onları bağrına basıp öpmeye başladı. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r.a.) “Senin bu mescîdde Resûlullâh (s.a.v.) için okuduğun ezânını özledik” dediler. Bunun üzerine Bilâl (r.a.) mescîdin damına çıktı ve o gün­ler durduğu yere durdu. “Allâhü ekber, Allâhü ekber” diye ezana başlayınca bütün Medîne titredi. “Eşhedü en lâ ilâhe illallâh” cümlesine gelince Medîne’nin titremesi dahada arttı. “Eşhedü enne Muhammeden Resûlullâh”a gelince, genç kızlar evlerinden (haremlerinden) dışarı çıktılar. Herkes “Resûlullâh (s.a.v.) dirildi mi?” dedi. Resûlullâh(s.a.v.)’in irtihâlinden sonra Medîne’de hiçbir kadın ve erkek o gün ağladığından daha çok ağlamadı.

(Eşref Alî et-Tehanevî, Hadislerle Hanefî Fıkhı, 6.c., 294-295.s.)

Sermayem Rahmetin, İlacım Cemalindir...
YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yârin kitâb-ı hüsnünün Hayrânı olmuştur gönül
Bülbül gibi gül yüzünün Nâlânı olmuştur gönül...
28 Mart, 2010, 19:40:30
Deryagül

Hüzn-ü Hazan
Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 32

Konu Sayısı: 1309 Mesaj Sayısı: 2245

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

Bu kıssayı her okuduğumda sanki ilk defa okuyormuş gibi okurum ve her defasında duygulanırım  Cry  Cry  Çook teşekkürler...Allah razı olsun.

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan,
Bana bir ben gerek, bir de beni anlayan...

23 Kasım, 2010, 21:33:43
Şuheda

Aktif Kardeş
*

Rep: 10

Konu Sayısı: 67 Mesaj Sayısı: 272

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #2 :»

Ben de ne zaman Ashâb-ı Kirâmın yada  evliyaullahın (Allah Dostlarının) hayatını okusam her seferinde hiç hissetmediğm şeyleri hissederim.
 100 kere okusam bile sıkılmadan tekrar okurum.
24 Kasım, 2010, 17:53:44
said

Aktif Kardeş
*

Rep: 15

Konu Sayısı: 101 Mesaj Sayısı: 226

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #3 :»

Allah razı olsun, bunu 3. okuyuşum hala çok güzel geliyor.

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Miskin yunus biçareyim
baştan aşağı yareyim
dost elinde avareyim
gel gör beni aşk neyledi
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC