Gönüllere İnen Ses
2 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 23:38:28 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Üzüntü ve Kederin Tedavisi
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 198 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Üzüntü ve Kederin Tedavisi  (Okunma Sayısı 198 defa)
29 Mayıs, 2008, 02:49:43
Deryagül

Hüzn-ü Hazan
Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 32

Konu Sayısı: 1309 Mesaj Sayısı: 2245

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Üzüntü ve Kederin Tedavisi

Duâ Etmek, Allâh’a Sığınmak: Üzüntülü kederli ve borçlu olan kimselere, Peygamber (s.a.v.) tarafından şu duâ tavsiye edilmiştir: “Allâhım! Üzüntü ve kederden, âcizlik ve tembellikten, cimrilik ve korkaklıktan, borçluluktan, borçluluğun vereceği sıkıntıdan ve düşmanların kaba kuvvet kullanıp üstün gelmesinden Sana sığınırım.”

Enes bin Mâlik (r.a.) demiştir ki: “Peygamber (s.a.v.), herhangi bir şeyden dolayı üzüntülü ve sıkıntılı olduğu zaman: “Yâ Hayyü yâ Kayyûm, rahmetinle Senden yardım diliyorum” diye duâ edip Allâh (c.c.)’den yardım isterdi.”

Hz. Alî (r.a.) de bu konuda şöyle der: “Her kime bir ni‘met verilirse, Allâh’a hamd ü sena eylesin! Her kimin rızkı azalırsa, Allâh’a istiğfar ve duâda bulunsun! Her kime de üzüntü ve keder isâbet ederse, “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh” desin!

Cihad Etmek: Cihadın üzüntü ve kederi gidermedeki etkisi, aklen bilinen bir gerçektir. Çünkü nefis, haksız saldırganı, onun saldırısını ve istilâsını kendi başına bırakıp ta buna kayıtsız kalınca; üzüntü ve kederi, hüzün ve korkusu artar. O düşmanla Allâh için savaş ederse; Allâh (c.c.) onun üzüntü ve kederini, dinçlik, ferahlık ve kuvvete çevirir.

Nitekim yüce Allâh, şöyle buyurmaktadır: “Onlarla savaşın ki, Allâh sizinle onlara azâb etsin, onları rezîl etsin, sizi onlara gâlip kılsın ve mü’minlerin gönüllerini huzûra kavuştursun!”

Peygamber (s.a.v.) de: “Sizlere cihad’ı tavsiye ederim, çünkü cihad cennet kapılarından bir kapıdır. Yüce Allâh bununla gönüllerdeki üzüntü ve kederi giderir” buyurmuştur.

Üzüntü ve Kederi Gidermek İçin Faydalı Maddeler:

Zemzem suyu; üzüntü ve kederi, baş ağrısını giderir. Kalbi kuvvetlendirir, korkuyu da teskin eder.

Turunç yemeye devam etmek, üzüntü ve kederi giderir.

(Tıbb-i Nebevî Ansiklopedisi, 2.c., 736.s.)   

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan,
Bana bir ben gerek, bir de beni anlayan...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC