Gönüllere İnen Ses
2 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 23:36:35 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Sadakanın Fazileti ile İlgili Hadis-i Şerifler
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 181 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sadakanın Fazileti ile İlgili Hadis-i Şerifler  (Okunma Sayısı 181 defa)
27 Mayıs, 2008, 04:32:31
Deryagül

Hüzn-ü Hazan
Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 32

Konu Sayısı: 1309 Mesaj Sayısı: 2245

Uyarı Puanı:
%0
« :»

“Bir hurma da olsa sadaka verin. Çünkü o bir hurma açlığı giderir. Su ateşi söndürdüğü gibi hataları da söndürür, yok eder.”

“Bir hurmanın yarısıyla bile olsa cehennem ateşinden korunun, onu da bulamazsanız tatlı ve güzel söz ile.”

“Kim helâl kazancından -Allâh (c.c.) helâl ve temizi kabul eder- bir sadaka verirse, Allâh (c.c.) onu kabza-i kudretiyle alır. Sizden birinizin deve yavrusunu büyüttüğü gibi, bir hurmayı Uhud Dağı kadar büyütür. (Ve kıyâmet günü sahibine teslim eder.)”

“Çorba pişirdiğin vakit suyunu çok koy ve komşularına bak, (muhtaç olanlara) ondan ver.”

“Kim ki sadakayı güzelleştirir, yani helâlinden, gönlü coşarak güler yüz ve tatlı söz ile verir ve vermekte acele ederse, Allahü Te‘âlâ da onun vereselerini güzelleştirir. Yani evlâdını âfetten muhâfaza eder.”

“(Kıyâmet günü) hesap görülünceye kadar herkes sadakasının gölgesinde olacaktır.”

“Sadaka, yetmiş şerrin kapısını kapatır.”

“Gizli sadaka, aziz ve celil olan Allahü Te‘âlânın gadabını (öfkesini) teskin eder.”

Hangi sadaka daha fazîletlidir? diye sorulur. Resûl-i Ekrem (s.a.v.): “Sıhhatli, malına hevesli, yaşamayı umar, fakirlikten korkar olduğun halde (verdiğin sadakadır). Sakın can boğaza gelene kadar bekleme de o zaman bu falancaya bu filancaya diye vasiyete başlarsın, halbuki vereseye intikal etmiştir.”

(Huccetü’l İslâm İmâm-ı Gazâlî (rh.a.), İhyâ u ‘Ulûmi’d-dîn, 1.c., 625.s.)

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan,
Bana bir ben gerek, bir de beni anlayan...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC