Gönüllere İnen Ses
2 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 23:31:23 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: CENÂB-I HAKK’IN EN ÇOK SEVDİĞİ YERLER “MESCİDLERDİR”
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 184 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: CENÂB-I HAKK’IN EN ÇOK SEVDİĞİ YERLER “MESCİDLERDİR”  (Okunma Sayısı 184 defa)
27 Mayıs, 2008, 04:12:03
Deryagül

Hüzn-ü Hazan
Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 32

Konu Sayısı: 1309 Mesaj Sayısı: 2245

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Ebû Zerr (r.a.) anlatıyor: Resûlullâh (s.a.v.) mescidde iken huzûruna girdim. Bana: “Ey Ebâ Zerr mescide tahiyye (selâm vermek) gerekir” buyurdu. Ben: “Mescide verilecek selâm nedir?” diye sorunca: “(Girince) kılacağın iki rek‘at namazdır” buyurdular. (Rezin)

İbn Mes‘ud (r.a.)’den: Ben (cemaatimizi tetkîk edince) gördüm ki, namazı beraber kılmaktan, sadece herkesçe ma‘lûm münâfıklarla hastalar geri kalmaktaydı. Öyle ki iki kişinin arasında yürüyebilecek durumda olan hastalar bile namaz için (mescide) geliyordu.” İbn Mes‘ud (r.a.) devamla dedi ki: “Resûlullâh (s.a.v.) bize Sünen-i Hüdâ’yı göstermişti. Sünen-i Hüdâ’dan biri de içerisinde ezan okunan mescidde namaz kılmaktı.” (Müslim)

Ukbe İbn Amir (r.a.)’den şöyle rivâyet edilmiştir:

Biz Suffa’da iken Resûlullâh (s.a.v.) (dışarı) çıkarak: “Hanginiz hergün hiç günah işlemeden ve akrabalık bağlarını da bozmadan Buthan’a veya Akik’e gidip oradan (zahmete ve masrafa girmeden) iki adet iri hörgüçlü dişi deve tutup getirmeyi ister?” diye sordu. Biz: “Ey Allâh’ın Resûlü (s.a.v.) bunu hepimiz isteriz” dedik. Hz. Peygamber (s.a.v.):

“O halde birinizin mescide gidip orada Allâh’ın kitabından iki âyeti öğrenmesi veyâ okuması, kendisi için iki deveden daha hayırlıdır. Üç âyet onun için üç deveden, dört âyet onun için dört deveden ve okunacak âyetler kendi sayılarınca deveden daha hayırlıdır” buyurdular. (Müslim)

Ebû Hüreyre (r.a.) şöyle rivâyet etmiştir:

Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular: “Allâh’ın en çok sevdiği yerler mescidlerdir. Allâh’ın en ziyâde nefret ettiği yerler de çarşı ve pazarlardır.” (Müslim)

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan,
Bana bir ben gerek, bir de beni anlayan...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC