Gönüllere İnen Ses
2 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 23:18:38 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Deniz Nasıl Kudurursa Öylece Kuduran Fitne
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 227 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Deniz Nasıl Kudurursa Öylece Kuduran Fitne  (Okunma Sayısı 227 defa)
26 Mayıs, 2008, 17:16:56
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 35

Konu Sayısı: 1651 Mesaj Sayısı: 2996

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Deniz Nasıl Kudurursa Öylece Kuduran Fitne
Fitne, aslında imtihan ve haber vermektir ki Türkçe’si, sınama demektir. Fitnenin muhtelif mânâsı vardır:

1. Küfür, dalalet.
2. Rüsvaylık
3. Belâ ve azab dünya fitnesi ve kabir fitnesinden kastedilen budur
4. Savaşmak, iç savaş
5. İnsanın hâlinin iyilikten kötülüğe dönmesi
6. Bir şeyi beğenip kalbin ona meyli ve muhabbet eylemesi

Evladın ve kadının fitne olması bu yöndendir. İnsanın âilesi yüzünden fitnesi, onlardan dolayı helal olmayan söz söylemesi, helal olmayan iş işlemesi; malı yüzünden fitnesi, alması helal olmayan malı alıp helal olmayan yerlere sarfetmesi; evlâdı yüzünden fitnesi, onlara aşırı muhabbetle beraber birçok hayrata onların yüzünden fırsat bulamaması, yahut onları geçindireceğim diye, helâle, harama bakmaması; komşusu yüzünden fitnesi, zengin olmasına hoş nazarla bakmayıp hasedde bulunmasıdır. Sâhib-i Sırr-ı Rasûl Huzeyfetu’l-Yeman (ra) şöyle demiştir:

Birgün Emîrü’l-Mü’mîn Ömer (ra)’in yanında oturuyorduk.
 - Rasûlullah (sav)’ın fitne hakkındaki sözlerini bakalım hanginiz bellemiş, diye sordu.
Dedim ki, - Ben. Hem de nasıl söylediyse öylece.
Hz. Ömer (ra), - Söz söylemeye amma da cüretin varmış, dedi.
Dedim ki, - İnsanın; ehli, malı, evlâdı, komşusu yüzünden dûçar olduğu fitneye; namaz, oruç, emr-i bi’l-ma’rûf nehy-i ani’l-münker keffâret olur.
Hz. Ömer, - Hayır, sormak istediğim bu fitne değil. Deniz nasıl kudurursa öylece kuduran fitnedir, dedi.
Huzeyfe, - Yâ Emira’l-Mü’minîn! O fitneden sana bir şey yok. Çünkü muhakkak seninle onun arasında bir kapı vardır, dedi.
Hz. Ömer (ra), - Kapı kırılacak mı, açılacak mı, diye sordu.
Huzeyfe, - Kırılacak, dedim. - Demek ki tâ kıyamete kadar kilitlenemeyecek, dedi.
Birisi Huzeyfe’ye, - Ömer kapıyı bilir mi, diye sordu.
- Evet. Yarından evvel bu akşamın geleceğini bildiği gibi biliyordu. Benim ona söylediğim sözde de yalan yanlış yoktur, dedi.
- Ya kapı kimdir, diye sordular.
- Ömer’in kendisidir, cevabını verdi. (Tecrid, 2/382) Huzeyfetü’l-Yeman Hazretleri, Rasûlullah (sav)’in mahrem-i esrârı olup münafıkların hallerine ve ileride ortaya çıkacak fitnelerin tafsiline fazlasıyla muttalî idi. “Kıyâmete kadar olmuş olacakları Rasûlullah (sav) bana söyledi.” dermiş.

Hz. Ömer (ra), Medine’de bir cenâze olsa, Huzeyfe (ra)’yi gözetler ve onu cemaat arasında görmezse ölenin münafık olmasından şüphe ederek namazını kılmazmış.

Anlaşılıyor ki, Huzeyfe (ra)’nin Muhbir-i Sâdık Rasûlullah (sav)’tan öğrendiğine göre Hz. Ömer (ra)’in vücûdu, fitneye karşı şiddetli bir sed imiş. O hayatta oldukça korkunç fitneler ortaya çıkmayacakmış. Onun için, “Ondan sana bir şey yok.” demiş

Mahmud Sami RAMAZANOĞLU(k.s.) Musahabe

Sermayem Rahmetin, İlacım Cemalindir...
YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yârin kitâb-ı hüsnünün Hayrânı olmuştur gönül
Bülbül gibi gül yüzünün Nâlânı olmuştur gönül...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC