Gönüllere İnen Ses
2 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 23:12:08 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Kabeyi hiç böyle görmediniz
Cevap SayisiCevap Sayisi: 3 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 2142 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kabeyi hiç böyle görmediniz  (Okunma Sayısı 2142 defa)
26 Mayıs, 2008, 02:01:12
Deryagül

Hüzn-ü Hazan
Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 32

Konu Sayısı: 1309 Mesaj Sayısı: 2245

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

KABE'DE SEL-1970'lerin sonlarına kadar, Kabe'de sık sık sel baskınları yaşandı. Kabe'nin bulunduğu alan çevresine göre çukur olduğu için yağmur yağdığında etrafındaki dağlardan gelen sel suları bu alanı dolduruyordu.

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

HACER-ÜL ESVED BİLE KIRILDI-1974 yılında Kabe-i Şerif yağmur sebebiyle Hecer-ül Esved taşına kadar sular altında kaldı.En güçlü sel 1941 yılında yaşandı.Bu baskında Hacer-ül Esved taşından bir parçanın koptuğu söylenir.

YÜZEN BİR YAPI GİBİ-1941 ve 1974 yıllarındaki sel baskınlarında Kabe havuzun içinde yüzen bir yapı gibi göründü.

EN TATLI İBADET-Sel baskınlarında Kabe'nin içi kadar çevresinde de su birikintileri oluştu. İbadet etmeye gelen Müslümanlar zor anlar yaşadıysa da zorluklara rağmen ibadet etmenin tadını çıkardı...

ARABALAR BİLE YÜZDÜ!-1941'deki sel baskını o kadar güçlüydü ki arabalar bile su üzerinde yüzdü. Yağmurun hemen ardından çekilmiş bu fotoğraf, insanların şaşkın bakışlarını yansıtıyor...

EN ESKİ MABED- İnsanlığın en eski mabetlerinden, Müslümanların kıblesi Kabe, tarih boyunca hem insanların hem de doğa olaylarının tehdine karşı hep korunarak bu günlere kadar ayakta kaldı.

YÜZEREK TAVAF-Safa ve Merve arasında say yapanlar görünüyor. Bu koridor boyunca 7 kez yürümek gerekiyor ve toplam katedilen mesafe yaklaşık 3.5 km. Normal koşullarda en az 1 saat sürüyor. Su içinde ise oldukça zor.

YÜZME VE İBADET MOLASI-Sel baskınında yüzerek tavaf yapmaya çalışan ve ibadete ara verip Kabe'nin duvarlarında dinlenen Müslümanlar...

MOLA VAKTİ-En güçlü selin yaşandığı 1941 yılı... Bir çarşamba günü yağan yağmur Kabe'yi sular içinde bıraktı. Kabe’nin önünde tavaf yaparken mola verenler gözüküyor.

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan,
Bana bir ben gerek, bir de beni anlayan...

07 Ocak, 2009, 23:38:51
Şuheda

Aktif Kardeş
*

Rep: 10

Konu Sayısı: 67 Mesaj Sayısı: 272

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

gerçektende hiç böyle görmemiştim Afro
19 Şubat, 2009, 14:49:13
said

Aktif Kardeş
*

Rep: 15

Konu Sayısı: 101 Mesaj Sayısı: 226

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #2 :»

gerçektende hiç böyle görmemiştim Afro

Bende böyle görmemiştim

Miskin yunus biçareyim
baştan aşağı yareyim
dost elinde avareyim
gel gör beni aşk neyledi
09 Ocak, 2011, 14:54:54
Mustafa Şamil

Yeni Kardeş
*

Rep: 4

Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 20

Uyarı Puanı:
%0