Gönüllere İnen Ses
2 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 23:04:09 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Velilerin ruhaniyetlerinden faydalanmak
Cevap SayisiCevap Sayisi: 1 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 434 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Velilerin ruhaniyetlerinden faydalanmak  (Okunma Sayısı 434 defa)
14 Eylül, 2009, 17:13:14
Deryagül

Hüzn-ü Hazan
Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 32

Konu Sayısı: 1309 Mesaj Sayısı: 2245

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Velilerin ruhaniyetlerinden faydalanmak

Efendim Allâme Seyyid Ahmet Dahlân (rh.a.) “Takrfbü’l-usûlü teshîlü’l-vüsûl” adlı kitâbında şöyle diyor: Âriflerden bir çoğu, açıkça ifâde etmişlerdir ki, bir velînin vefâtından sonra, rûhu mürîdleriyle alâkalanır ve onlar için bu zâtın bereketi ile envâr ve füyûzât hâsıl olur.

Bunu sarâhatle ifâde edenlerden biri de irşâd kutbu Seyyid Abdullah b. Aleviyyi‘l-Haddâd (k.s.)’dur. Bu zât diyor ki: Velî, yakını bulunan kimseye itinâ gösterir. Vefâtından sonra, kendisine ilticâda bulunanlara olan itinâsı ise, onlara hayatında olan itinâsından daha fazladır. Zîrâ o, hayatta iken ilâhî teklif ile meşgûl bulunmakta idi. Vefâtından sonra, mükellefiyetlerden soyunmuş olmaktadır. Diri bulunan velîde bazı husûsiyet ve beşeriyyet hâlleri vardır. Çok kere, biri diğerine galebe edebilir. Bilhassa, zamanımızda, beşeriyet halleri gâlip gelebilir. Ölmüş bulunan kimsede ise sâdece husûsiyet kalır. Hayırlı insanlar vefât ettikleri zaman, onların ancak ayanı ve sûretleri kaybolur. Hakîkatleri mevcûttur. Onlar, kabirlerinde diridirler. Bir velî, kabrinde hayata erdiğinde ilminden, aklından ve rûhânî kuvvetlerinden bir şey kaybolmaz. Bil‘akis onların rûhları; ölümlerinden sonra basîret, ilim, rûhânî hayât ve Allâh’a yönelmede artış gösterir. Onların rûhları bir şey talep etmek için Allâh’a yönelecek olsa, noksanlıktan münezzeh bulunan Allâhü Te‘âlâ, onlara ikram için, o şeyi verir.

Evliyâullâh’dan bir Berzâh ehli, Allâh’ın huzûrundadır. Kim onlara teveccüh eder ve tevessülde bulunursa onlar bu kimsenin arzûsunun verilmesi için Allâhü Te‘âlâya yönelirler. Vefât etmiş velîlerden hâsıl olan tasarruf, rûhları ile Allâhü Te‘âlâ’ya yönelmekten ibârettir. Yaratmayı gerektiren hakîkî tasarruf ise, müstakilen Allâh’a mahsûstur. Onlardan sudûr edene teveccüh âdet kâbilinden olan sebebler cümlesinden olup, yaratmada te’sîri yoktur. Allâhü Te‘âlânın yürüttüğü esâs üzerine, onların yanında yaratılır amma, onlar tarafından îcâd ve halk edilemez.

(Yûsuf en-Nebhânî, Şevâhidü’l Hakk, 145.s.)

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan,
Bana bir ben gerek, bir de beni anlayan...

23 Eylül, 2009, 01:36:33
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 35

Konu Sayısı: 1651 Mesaj Sayısı: 2996

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

Akşemseddin-i Veli hazretleri buyuruyor ki:

Tasarruf ehlidir ruh-u veli, dü cihanda,
Deme bu ölüdür, nasıl derde derman ola,
Ruh şimşir-i Hüdadır ten kılıf olmuş ona,
Dahi alâ kâr eder, bir tığ ki, üryan ola.

Yani deniyor ki:

Evliyanın ruhu, iş yapar iki cihanda,
Deme, bu ölüdür, nasıl olur derde deva,
Ruhu, Hakkın kılıcı, vücut kılıftır ona,
Kınından çıkan kılıç tesirli olur daha.

(Mecmuat-ül cevahir)

Sermayem Rahmetin, İlacım Cemalindir...
YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yârin kitâb-ı hüsnünün Hayrânı olmuştur gönül
Bülbül gibi gül yüzünün Nâlânı olmuştur gönül...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC