Gönüllere İnen Ses
1 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 07:37:02 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: ÇOCUK DÜŞÜRME (ALDIRMA)
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 200 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÇOCUK DÜŞÜRME (ALDIRMA)  (Okunma Sayısı 200 defa)
22 Mayıs, 2008, 13:48:38
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 35

Konu Sayısı: 1651 Mesaj Sayısı: 2996

Uyarı Puanı:
%0
« :»

ÇOCUK DÜŞÜRME (ALDIRMA)
Göklerin ve yerin mülkü ve tasarrufu Allâh’ındır. Ne dilerse yaratır. O kime dilerse ona kız evladlar bağışlar, kimi dilerse ona erkek evlâdlar lûtfeder. Yahut onları erkekler, dişiler olmak üzere çift verir. Allâh (c.c.), ne verirse o hayırlıdır. Hiç vermezse o da hayırlıdır...

Nebî Zî-Şân (s.a.v.)’e; “Allâh katında hangi günâh daha büyüktür?” diye sordum.

- Allâh Te‘âlâya, eş tutup, şirk koşmandır, halbuki seni O yaratmıştır, buyurdular.

- Şüphesiz bu, cidden büyük günahtır. Sonra hangisi daha büyüktür? dedim:

- Seninle beraber yemek yemesinden korktuğun için (besleyemem endişesiyle) çocuğunu öldürmendir!.. buyurdular.

- Bundan sonra hangi günah daha büyüktür? dedim.

- Komşunun karısı ile, rızâsı ile zinâ etmendir, cevâbını verdi. (H.Şerîf, Buhârî)

Allâhü Te‘âlâ da, Resûlullâh (s.a.v.)’in sözünü tasdik ederek şu âyet-i celîleyi inzâl buyurdu:

“(O Rahmân’ın has ve sevgili kulları daha) Onlardır ki, Allâh ile beraber başka bir tanrıya tap(ıp da O’na şirk koş)mazlar. Allâh’ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zinâ etmezler. Kim bunlardan birini yaparsa o, cezâya çarpar. Kıyâmet gününde onun azâbı katmerleşir de, o müthiş azâb içinde hor, hakir halde ebedî kalır.”

Bunu ta‘kîb eden âyetin me‘âli de şöyledir:

“Meğer ki (bütün bunlardan) tevbe edip îmân eden ve sâlih amellerde bulunan kimseler ola. İşte Allâh, bunların seyyiâtını hasenâta tebdîl eder: Kötülüklerini iyiliğe çevirir. Allâh çok yargılayıcıdır ve merhameti bol olan Rahîm’dir.”

İskât-ı cenin (çocuk düşürme) cinâyeti asrımızda çok işlendiği ve bunda zinânın da büyük payı olduğu için, bilmünâsebe bu vahşet ve iğrenç cinâyet hakkında bir derece bilgi vermiş olduk. Umulur ki mü’minler müstefîd olurlar, iskat-ı cenin cinâyetinden ve ona müncer olan zinâ fazâhatinden nefislerini ve nesillerini korumuş bulunurlar...

(İslâmda Tesettür ve Zinânın Hükmü, 60-61.s.)

Sermayem Rahmetin, İlacım Cemalindir...
YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yârin kitâb-ı hüsnünün Hayrânı olmuştur gönül
Bülbül gibi gül yüzünün Nâlânı olmuştur gönül...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC