Gönüllere İnen Ses
1 Recep 1433
23 Mayıs, 2012, 06:34:07 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Mevlid Ayında Mevlîd-i Şerîf Okutmak
Cevap SayisiCevap Sayisi: 1 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 365 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Mevlid Ayında Mevlîd-i Şerîf Okutmak  (Okunma Sayısı 365 defa)
09 Mart, 2009, 20:31:53
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 35

Konu Sayısı: 1651 Mesaj Sayısı: 2996

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Mevlid Ayında Mevlîd-i Şerîf Okutmak

Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimizi, doğduğunda Ebû Leheb’in câriyesi Süveybe emzirmiştir. Resûlullâh (s.a.v.) Efendimizin doğumunu müjdelediği için Ebû Leheb onu âzâd eylemişti.

Ebû Leheb öldükten sonra bir gece vâkıâ (rü’yâ)’da gördüler. (Dedi ki):

“Cehennemdeyim. Amma düşenbe (pazartesi) geceleri geldiği zaman azâbım tahfîf olunur (hafifletilir). Parmaklarımın arasını emerim, su çıkar onu içerim.” dedi.

“Sebebi budur ki; düşenbe gecesi Resûlullâh (s.a.v.) dünyâyı teşrif ettikte, Süveybe gelip bana haber vermişti. Ben de âzâd etmiş idim. Hakk Te‘âlâ onun mukâbelesinde düşenbe geceleri azâbımı tahfîf edip bu ihsânı kıldı” dedi.

İbn-i Cezerî (rh.a.) der ki:

“Ebû Leheb, Resûlullâh (s.a.v.) Hazretlerinin doğduğu gece bu ihsânı etmekle (Ebû Leheb gibi bir kâfirin Cehennem içinde fâidesini müşâhede etmesine) kıyas ile, bir kimse mü'min ve muvahhid ola, o gecelere ta‘zîm edip, Resûlullâh (s.a.v.) hürmetine in'âm ve ihsânlar eyleye. Hakk Sübhânehû ve Te‘âlâ cânibinde ne kadar lûtfu keremlere müstehakk olur!”

İşte mü'minlere lâyık olan budur ki Mevlid ayında Resûlullâh (s.a.v.) hürmetine Mevlid-i şerîf okutup hayrât ve fukaraya vereler, demişlerdir.

Ve tecrübe ile sâbittir ki, bir kimse Mevlid ayında Resûlullâh (s.a.v.) hürmetine cem'iyyet ve ziyâfet ile Mevlid-i şerîf okutsa o yıl içinde belâdan emîn olup muradı ne ise hâsıl olur demişlerdir.

(Hz. Mahmûd Sâmî Ramazanoğlu (k.s.), Bedir Gazvesi ve Sûre-i Enfâl Tefsîri, 80.s.)

Sermayem Rahmetin, İlacım Cemalindir...
YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yârin kitâb-ı hüsnünün Hayrânı olmuştur gönül
Bülbül gibi gül yüzünün Nâlânı olmuştur gönül...
25 Şubat, 2010, 19:37:33
Deryagül

Hüzn-ü Hazan
Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 32

Konu Sayısı: 1309 Mesaj Sayısı: 2245

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

Allah razı olsun, ebü lehebe bile sevinmesinin mükafatı veriliyorsa bizler müslümanlar ne kadar şanslıyız ama bunun farkında değiliz.
Rabbim bizleri gafletten kurtarsın  Cry

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan,
Bana bir ben gerek, bir de beni anlayan...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC