Gönüllere İnen Ses
30 Cemaziye'l-Ahir 1433
21 Mayıs, 2012, 16:07:57 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Ezan okunurken ve bittikten sonra yapacaklarımız
Cevap SayisiCevap Sayisi: 1 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 317 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ezan okunurken ve bittikten sonra yapacaklarımız  (Okunma Sayısı 317 defa)
14 Temmuz, 2008, 05:52:36
Visal

Delikanlı Yönetici
Aktif Kardeş
*

Rep: 13

Konu Sayısı: 348 Mesaj Sayısı: 543

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Ezan okunurken ve bittikten sonra yapacaklarımız

Meymûne (r.anhâ) anlatır: Hz. Peygamber (s.a.v.) erkeklerle kadının safları arasında durdu ve şöyle buyurdular: “Ey kadınlar topluluğu! Şu Habeşlinin ezânını ve kâmetini duyduğunuzda onun söylediğini tekrarlayın. Çünkü bu sözlerin her bir harfinin sizin için bir milyon derecesi vardır.”

Hz. Ömer (r.a.) “Bu kadınlar için, erkekler için ne var?” diye sorunca, Hz. Peygamber (s.a.v.) “Erkekler için bunun iki katı var ey Ömer” buyurdu.

Abdullah bin Amr bin el-Âs (r.a.) Hz. Peygamber (s.a.v.)’i şöyle buyururken duymuştur: “Müezzini işittiğiniz vakit siz de onun dediği gibi deyin. Sonra bana salevât getirin. Çünkü her kim bana bir def‘a salevât getirirse Allah ona bu sebeple on def‘a salât eyler. Sonra Allâh’tan benim için vesîleyi isteyin. Zîrâ vesîle cennette bir makamdır ki Allâh’ın kullarından yalnız bir tânesine nasîb olacaktır. Umarım o kişi de ben olayım. Her kim benim için vesîleyi isterse ona şefaatim vâcib olur.” (Hadîs-i şerîf, Müslim)

Câbir b. Abdullâh (r.a.)’in nakline göre Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Her kim ezânı duyduğunda Allahümme Rabbe hâzihi’d-da‘veti’t-tâmme ve’s-salâti’l-kâime âti Muhammedeni’l-vesîlete vel-fadîle veb’ashu makâmen Mahmûdeni’llezî ve‘adteh- Ya Rabbi şu kutlu da‘vetin ve kılınacak olan namazın Rabbi olan Allahım! Muhammed (s.a.v.)’e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu va‘d buyurduğun Makam-ı Mahmûd’a gönder! derse kıyâmet gününde o kimseye şefaatim bol olur.” (Hadîs-i şerîf, Buhârî)

(Eşref Alî et-Tehanevî - Zafer Ahmed el-Osman et-Tehanevî,

Hadislerle Hanefi Fıkhı, 2.c., 140-142.s.)   

31 Ağustos, 2008, 19:23:50
kardelen

Moderator
Özel Kardeş
*

Rep: 23

Konu Sayısı: 834 Mesaj Sayısı: 1310

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

Allah razı olsun Visal kardeş.   Mutlu
Sayfa: [1]   Yukarı git