Gönüllere İnen Ses
30 Cemaziye'l-Ahir 1433
21 Mayıs, 2012, 15:51:56 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Regâib Gecesi ve Namazı
Cevap SayisiCevap Sayisi: 5 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 885 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Regâib Gecesi ve Namazı  (Okunma Sayısı 885 defa)
01 Temmuz, 2008, 05:19:20
Deryagül

Hüzn-ü Hazan
Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 32

Konu Sayısı: 1309 Mesaj Sayısı: 2245

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Regâib Gecesi ve Namazı

Ramazân-ı şerîfin karşılayıcısı durumunda olan mübârek aylardan Receb ayının ilk cum’a gecesine Regâib gecesi denir.

Bu geceye Regâib gecesi denmesinin asıl sebebi şudur: Bu gecede Peygamberimiz (s.a.v.)’e hâs bazı ma’nevî ihsânlar vâki olmasıdır ki bunun şükür ifâdesi olarak Peygamberimiz (s.a.v.) on iki rek’at namâz kılmışlardır.

Resûlullâh (s.a.v.): “Bir kimse Receb’in ilk perşembe gününü oruç tutup o günün gecesinde (akşam ile yatsı arasında) iki rek’atta bir selâm vererek on iki rek’at namâz kılsa (şöyle ki:

* Her rek’atta bir Fâtiha,
* Üç Kadîr sûresi,
* On iki İhlâs sûresi

okumak sûretiyle namâzdan sonra

* “Allâhümme salli ‘alâ seyyidina muhammedin nebîyyi’l- ümmiyyi ve ‘alâ âlihi ve sahbihi ve sellim”
Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın
diyerek benim üzerime yetmiş def’a salâvât-i şerîfe getirdikten sonra secdeye varsa,

* Secdede (70) def’a “Sübbûhun kuddûsun rabbünâ ve rabbü’l- melâiketi ve’r-rûh”
Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın
dedikten sonra secdeden başını kaldırsa,

* Oturduğu yerde 70 def’a “Rabbi’ğfir ve’rham ve-tecâvez ‘ammâ ta‘lemü inneke ente’l- e‘azzü’l- ekrem”
dedikten sonra ikinci def’a secde edip

*Secdede iken (70) def’a “Sübbûhun kuddûsun rabbünâ ve rabbü’l- melâiketi ve’r-rûh”  Resimlerin Görüntülenmesine izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Kayıt Olun veya Giriş Yapın
tekrar eder bitiminde ise

* Secdede Allâh (c.c.)’den isteyeceklerini ister, duâ ve niyâzını yaparsa, Hakk Te’âlâ da onun ihtiyâçlarını, dilek ve temennilerini kabûl eder.” buyurmuşlardır.

Bu namâzı kılanlar hakkında Resûlullâh (s.a.v.) şu mübârek sözlerini beyân buyurmuşlardır:

“Nefsim kudret elinde olan Allâhü Te’âlâya kasem ederim ki her hangi bir erkek ve kadın ta’rif edilen bu namâzı kılarsa, Yüce Allâh bütün günâhlarını bağışlar; günâhları denizin köpüğü ve kum taneleri de dağların ağırlığı ve ağaçların yaprakları kadar çok olsa bile. Bundan başka, kıyâmet günü âilesinden (yedi yüz) kişi hakkında şefâat hakkı verilir, müjdeler olsun ki, sen her türlü sıkıntılardan kurtuldun, rahatı buldun, denilir.”

(Hz. Gavs-ı A’zam Seyyid Abdü’l-kâdir-i Geylânî (k.s.), Üç Aylar ve Fazîletleri, 37.s.

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan,
Bana bir ben gerek, bir de beni anlayan...

03 Temmuz, 2008, 17:38:16
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 35

Konu Sayısı: 1651 Mesaj Sayısı: 2996

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

Bizleri bilgilendirdiğin için Allah razı olsun Deryagül.

Sermayem Rahmetin, İlacım Cemalindir...
YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

Yârin kitâb-ı hüsnünün Hayrânı olmuştur gönül
Bülbül gibi gül yüzünün Nâlânı olmuştur gönül...
25 Haziran, 2009, 04:49:20
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #2 :»

Regâib Gecesi ve Namazı

Ramazân-ı şerîfin karşılayıcısı durumunda olan mübârek aylardan Receb ayının ilk cum’a gecesine Regâib Gecesi denir.

Bu geceye Regâib gecesi denmesinin asıl sebebi şudur: Bu gecede Peygamberimiz sallâllahû aleyhi ve sellem Efendimize hâs bazı ma’nevî ihsânlar vâki olmasıdır ki bunun şükür ifâdesi olarak Peygamberimiz sallâllahû aleyhi ve sellem on iki rek‘at namâz kılmışlardır.

Resûlullâh sallâllahû aleyhi ve sellem Efendimiz:
“Bir kimse Receb’in ilk perşembe gününü oruç tutup o günün gecesinde (akşam ile yatsı arasında) iki rek‘atta bir selâm vererek on iki rek‘at namâz kılsa şöyle ki:

Her rek‘atta bir Fâtiha, üç Kadîr sûresi, on iki İhlâs sûresi okumak sûretiyle namâzdan sonra

“Allâhümme salli alâ muhammedin nebîyyi’l- ümmiyyi ve alâ âlihi ve sellim” diyerek benim üzerime yetmiş defa salevât-ı şerîfe getirdikten sonra secdeye varsa, secdede (70) defa “Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbü’l- melâiketi ve’r-rûh” dedikten sonra secdeden başını kaldırsa, oturduğu yerde 70 defa “Rabbi’ğfir ve’rham ve-tecâvez ammâ ta‘lemü inneke ente’l- e‘azzü’l- ekrem” dedikten sonra ikinci defa secde edip secdede iken birinci defa secdede ne okumuşsa aynen onları tekrar eder biti­minde ise secdede Allâh (c.c.)’den isteyeceklerini ister, duâ ve niyâzını yaparsa, Hakk Te‘âlâ da onun ihtiyâçlarını, dilek ve temennilerini kabûl eder.”
buyurmuşlardır.

Bu namâzı kılanlar hakkında Resûlullâh sallâllahû aleyhi ve sellem Efendimiz şu mübârek sözlerini beyân buyurmuşlardır:

“Nefsim kudret elinde olan Allâhü Te‘âlâya kasem ederim ki her hangi bir erkek ve kadın ta’rif edilen bu namâzı kılarsa, Yüce Allâh bütün günâhlarını bağışlar; günâhları denizin köpüğü ve kum taneleri de dağların ağırlığı ve ağaçların yaprakları kadar çok olsa bile. Bundan başka, kıyâmet günü âilesinden (yedi yüz) kişi hakkında şefâat hakkı verilir, müjdeler olsun ki, sen her türlü sıkıntılardan kurtuldun, rahatı buldun, denilir.”

(Hz. Gavs-ı Azam Seyyid Abdü’l-Kâdir-i Geylânî (k.s.), Üç Aylar ve Fazîletleri, 37.s.)

YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

17 Haziran, 2010, 01:46:47
Deryagül

Hüzn-ü Hazan
Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Rep: 32

Konu Sayısı: 1309 Mesaj Sayısı: 2245

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #3 :»

Rabbim perşembe gününü oruçlu geçirdikten sonra, akşamda fazilet ve makbulıyeti pek fazla olan bu namazı kılmayı cümlemize nasip eder inşaallah...

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan,
Bana bir ben gerek, bir de beni anlayan...

17 Haziran, 2010, 04:06:05
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #4 :»

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Receb ayında Allah’a çok istiğfar edin; çünkü Allahü teâlânın, receb ayının her vaktinde Cehennemden azat ettiği kulları vardır. Ayrıca Cennette öyle köşkler vardır ki, ancak receb ayında oruç tutanlar girer.) [Deylemi]

(Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez: Regaib gecesi, şaban ayının 15. gecesi, cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi.) [İ. Asakir]

Receb ayında edilen dua kabul edilir, hatalar affedilir. Günah işleyenin cezası da kat kat olur.

Rabbim hayırlı bir şekilde geçirmek nasip etsin inşaallah.

YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

02 Haziran, 2011, 19:41:04
Erguvan

Emektar Yönetici
Süper Kardeş
*

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #5 :»

Bilgilerimizi tazeleyip istifade edelim ve uygulayalım inşaallah.

YARSIN… CANSIN… ŞİFASIN

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF 2008 SMF © 2006, Simple Machines LLC